TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTUK!

Şube faaliyetlerini tanıtmak, oda-akademi ve oda-öğrenci ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Sakarya Üniversitesi‘ ni ziyaret ettik.  Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden yaklaşık 150 öğrencinin katılım sağladığı toplantıya; Şube yönetim kurulu üyemiz Mehtap Öztürk, Oda eski genel sekreteri Hasan Şevki Çiftçi, Şubemiz üyesi Kıvanç Ergenç ve Şube çalışanımız Derviş Şahin konuk oldular.

2013 sonunda yayınlanan ve 6 Mayıs 2014 tarihinde revize edilen "Çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik" in uzun uzadıya konuşulduğu söyleşide öğrenci arkadaşlar iş hayatına dair sorularını sorma imkanı buldular.

Odanın geçmişten günümüze amacı ve görevlerini, tarihsel gelişimini anlatan Hasan Şevki Çiftçi, 2009 yılında "Çevre Görevlisi Yönetmeliği"  yayınlandığı andan itibaren sürdürülen mücadeleyi, yapılanları aktardı. Nihai amacın, çevre kanunundaki "çevre görevlisi" ibaresinin tamamen kaldırılması olduğunu vurgulayan Çiftçi‘ nin sözleri büyük bir ilgiyle dinlendi.

Şube faaliyetlerini aktaran Mehtap Öztürk, Kocaeli ve civarındaki çevre sorunlarına odanın yaklaşımını, Kocaeli‘ndeki üye etkinliklerini tanıtırken meslekte karşılaşılabilecek sorunların çözüm odağının Çevre Mühendisleri Odası olduğunu işaret etti.

Sakarya Üniversitesi mezunu ve Kocaeli Şube üyesi Kıvanç Ergenç ise sektörde karşılaşılabilen sorunları aktarırken, öğrenci arkadaşların iş yaşamına dair sorularını cevapladı.  Çevre mühendislerinin çalışma koşullarının iyileştirilebilmesinin oda etrafında örülecek örgütlü bir mücadeleyle mümkün olduğuna dikkat çeken Kıvanç Ergenç, tavsiye isteyen öğrencilerin sorularını yanıtsız bırakmadı.

Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube çalışanı Derviş Şahin ise, öğrenci komisyonu çalışmalarından bahsetti. Kurultaylar ve ilki geçtiğimiz yaz Kocaeli‘nde düzenlenen Öğrenci Kampı‘ndan bahsettikten sonra uzun zamandır çıkarılması gündemde olan "ÇMO Öğrenci Bülteni" için öğrencilerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Soru cevap kısmında akademisyenlerin değerli katkılarıyla şekillenen söyleşinin gündemini   " Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi Ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik " oluştururken gerçekçi ve bilimsel çözümün daha güçlü bir Çevre Mühendisleri Odası ile mümkün olabileceği, bunun ise öğrencilerin, akademisyenlerin ve üyelerin ortak katkısı ile gerçekleşebileceği vurgulandı. 

 

Çevre sorunlarının ve çevre mühendislerinin sorunlarının çözümü için tek başına ve siyasal baskıdan uzak, gelir kaygısı olmayan bir Çevre Bakanlığı gerektiği ortak kanısına varıldı.

Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerine ve coşkulu katılımları için tüm öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

08.05.2014 00:00
Okunma Sayısı: 735
Fotoğraf Galerisi