TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
YANAN ORMAN ARAZİLERİ TURİZME AÇILABİLİR Mİ?

 

"Muğla`daki orman alanlarının yüzde 65`ine maden ruhsatı verildi"

DW Türkçe‘ye konuşan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Kahraman da "Muğla‘ya bakıyoruz. Muğla orman alanlarının yüzde 65‘ine maden ruhsatı verilmiştir. Şimdi bu yangından sonra acaba bu oran kaç oldu? Yüzde 80 mi oldu, anlatabildim mi? Zaten gözden çıkarılmıştır ormanlar. Yani Artvin‘e bakıyoruz. Artvin‘in yüzölçümünün yüzde 71‘inde maden ruhsatı var. Yüzde 71 maden ruhsatı demek insanlara yaşayacak yer bırakmamak gerek" diyor.

Esas sorunun siyasi iktidarın zihniyetinde yattığını düşünen Kahraman, yoksullaşmış, üretim damarları tıkanmış toplumların tarih boyunca bu süreci yaşadığını ve günü kurtarmak için doğal kaynaklarını tükettiğini ifade ediyor.

Kahraman, "İktidarın gözünde zaten ormanlar yok hükmündedir, bir değer teşkil etmemektedir. Bunu her uygulamada görüyoruz. Sadece ormanlarla ilgili değil, denizlerle, göllerle, ovalarla, her yerle ilgili bu böyledir. Yani temel bir sorun var. Siyasi iradenin bu emekten, bilimden doğadan ‘arınmış‘, sermayenin güdümüne sokulmuş bu konudaki politikaları. Bu zihniyetten çözüm gelmesini beklemek yanılgıdır" diye konuşuyor.

12.01.2022 00:00
Okunma Sayısı: 300