TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
ÜYELİK ÖDENTİLERİNE AİT BORÇLAR HAKKINDA ÖNEMLİ ÇAĞRI!

 

 

Değerli üyemiz,

Odamız; emekten, bilimden ve doğadan yana tavrı ile üye haklarını, üye için var olma ilkesini ön plana taşıma kararlığındadır.

Olanaklar ölçüsünde bu yönde çaba harcamayı amaç ve görev edindik. Adımlarımızı sıklaştırma, bu yönde hızımızı arttırma, heyecanımızı sizlerin de desteği ile daha da canlandıracağımıza inanıyoruz.

Değerli üyemiz,

Bu hedefimize ulaşmak için sizlerden alacağımız güç tek kaynağımızdır. Oda olanaklarının beslenmesi bu yoldaki hızımızı arttıracaktır.

Değerli üyemiz,

Hepimizin farkında olduğu koşullar, bu koşulların yarattığı işsizlik başta olmak üzere bir yığın soruna ek olarak  pandemi sürecinde hep beraber yaşadığımız sıkıntıların şiddeti her geçen gün artmaktadır.

Değerli üyemiz,

Odamız 15 bine yakın üyesi ile hızla büyüyen bir Oda olmakla birlikte Oda aidatını düzenli ödeyen üyelerimizin sayısının yüzdelik oranı oldukça üzücüdür. 

 

 

image.png

 

                                                                       

2021 Mart  ayı itibarı ile ödenmemiş üyelik ödentileri 13 milyon TL civarında olup; bir kısmı da zaman aşımına uğramıştır. Odamızın gün itibarı ile 1 milyon TL üzerinde borcu vardır. Oysa 0-500 bin TL arasındaki dilime karşılık gelen oda aidat alacağı dahi bu borcu karşılamaktadır.

Değerli üyemiz,

Bu hedefler ve karşılığındaki bu mali tablo içinde üye ödentilerinin toparlanması için artık bir adım atma gereği doğmuştur. Çünkü;

• Odamıza kayıtlı 15 bin üzerinde üye içinden 2-3 bin civarında üyenin ödeme yaptığı ortadadır. Bu ödeme konusundaki yükümlülüklerini aksatmayan üyeler adına adaletsizliktir.

• Üye ödentilerini yapmayan üyelerimiz adına  Odamız TMMOB`ne pay ödemektedir. Bu pay yine düzenli ödeme yapan üyelerin parasından karşılanmaktadır ki, bu da ayrı bir haksızlık konusudur.

• Geriye doğru baktığımızda aylık 18 TL gibi rakamlardan 13 milyonlara kadar çıkmış bu bedelin takip edilmesi yerine, borcu olmayan üyeden alınacak eğitim parası gelir kalemi olarak kabullenilnilişini doğru bulmuyoruz

Değerli üyemiz,

Bunlardan dolayı konu  adaletsizlik yumağı haline gelmiştir.

Odamız tarafından daha hızlı hizmet için personel sayısını arttırmayı düşünme yerine çalışanlarımızın emeklerinin nasıl ödeneceği düşünülür hale gelinmiştir.

Üyelerimizle birlikte   bu sorunu da birlikte çözebilmek amacıyla , bir takvim belirleyerek bu süreci hep birlikte atlatalım istiyoruz. 

Tüm bunların yanı sıra üyelik ödentileri bir kamu alacağıdır ve tahsili ve takibi ile Odamız kamu adına kanunen sorumludur.

Bilinmelidir ki; ÇMO Ana Yönetmeliği‘nde yapılan değişikliklerle; işsiz üyelerimiz, emekli üyelerimiz, yüksek lisans yapan üyelerimiz, doğum izninde olan kadın üyelerimiz  ve engelli üyelerimize yönelik eklenen maddelerle aidatlara yönelik belirli muafiyetler getirilmiştir.  Bu muafiyetleri incelemek için Odamız ÇMO Ana Yönetmeliği‘ni inceleyebilirsiniz .

Değerli üyemiz,

Amacımız doğrultusunda bu konuda Odamıza güç verme noktasında gerekli hassasiyeti esirgemeyeceğinize inanıyoruz.

Bu kapsamda Haziran 2021 tarihine kadar ödeme konusunda sizlerin de koşullarınızı biraz olsun rahatlatmak adına ödemeleriniz için 12  TAKSİT seçeneğini devreye sokuyoruz.

Bu süre içinde e-posta ve sms ile belli aralıklarla bilgilendirme mesajları alacaksınız. Bu anlamda lütfen Odamız kayıtlarındaki iletişim bilgilerinizi kontrol ediniz ve güncel olduğundan emin olunuz.

Değerli üyemiz,

Odamızın bir Meslek Odası olduğu , üyelerimizin çıkarlarını korumak ve mesleki gelişimini sağlamak , Oda – üye ilişkilerimizi güçlendirmenin temel görevimiz olduğu bilinciyle;  Üyelerimizle Odamız arasında herhangi bir yasal sürecin yaşanmaması en büyük temennimizdir.  Yine belirtiyoruz; Aidat tahsilatının düzenli yapılmasını sağlamak Oda Yönetim Kurulu olarak görevimizin bize dayattığı yasal zorunluluğumuzdur.  

Tüm üyelerimizin;  Haziran 2021  tarihine kadar üye aidat yükümlülüğünü yerine getirmesi , aksi halde, sonrasında Odamız tarafından zorunlu olarak başlatılabilecek yasal durumlara maruz kalmaması en büyük temennimizdir. 




ÖDEME SEÇENEKLERİ ve KOŞULLAR

 

  • Odamız yıllık üyelik aidat tutarı (2021) = 216 TL (18x12 ay)                                             
  • Aidat borçları kredi kartı ile ödeme formu doldurularak, Sanal POS aracılığıyla da ödenebilmektedir. 
  • Kredi Kartı İle Ödeme Formu doldurulup Odaya gönderilerek de ödeme direktifi verilebilir. Her ay üyenin belirttiği miktar banka aracılığıyla kredi kartından Oda hesabına aktartılır.
  • Form sadece üzerinde belirtilen yıl için geçerlidir. Her yıl üye tarafından yenilenmedikçe aidat çekimine devam edilmez
  • Sanal pos uygulaması kapsamında WORLD, MAXIMUM, AXESS, QNB, HSBC Advantage ve BONUS özellikli kredi kartlarına taksit imkanı sisteme eklenmiştir.

 

Ödemelerinizde,

 

  • WORLD, MAXIMUM özellikli kredi kartlarında 6 ay taksit ile,
  • AXESS, QNB*, HSBC Advantage*  ve BONUS  özellikli kredi kartlarında 12 ay taksit ile,
  • Diğer kartlar ile ise, tek çekim olarak aidatınızı güvenli  bir  ortamda ödeyebilirsiniz.
  • Borç sorgulama ve ödeme işlemlerini http://www.cmo.org.tr/uyegiris.php adresinden üye girişi yaparak gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yine web sayfamızda bulunan ONLİNE AİDAT ÖDEME  butonunu kullanarak hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme yapabilirsiniz. 
  • Gerekmesi durumunda merkezimizden mail-order benzeri konularda yardım alabilirsiniz.

 

 * Card Finans ve HSBC kartlarının Sanal Pos uygulaması sistemsel sorunlar nedeniyle 5 Nisan 2021 tarihi itibariyle gerçekleştirilebilecektir. Ancak Oda Merkez ve  Birimlerimizden yapılacak işlemlerde 12 taksit işlemi bu süre zarfında uygulanabilecektir. 

.    Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.    

 

 

 


 

 

 

 

 

 Ödeme Noktasına Buradan Ulaşabilirsiniz.

 

 

 

23.03.2021 00:00
Okunma Sayısı: 8538
Fotoğraf Galerisi