TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

 

ÇMO 16. Dönem Yönetim Kurulu tarafından 21.11.2022 tarihinde ÇMO Sosyal Medya hesaplarından "Savaş En Büyük Yıkımdır" başlıklı paylaşımlara karşı tarafımızca bir açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur.

Çevre Mühendisleri Odası olarak temsil edilen meslektaşlarımızın ve Kurumların gereklilikleri bir kenara bırakılarak bizlerle ilgisi olmayan konulara, kişilere ve oluşumlara destek verme çabası mahiyetinde gördüğümüz yapılan bu paylaşım; paylaşımın içeriğine, zamanlamasına, yaşananlara bakıldığında; kendimize yol gösterici olarak benimsediğimiz M. Kemal ATATÜRK‘ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" şiarıyla ülkemizi ve tüm meslektaşlarımızı kucaklayıcı bir yaklaşım doğrultusunda Oda yükümlülüklerimizin, ülkemizin, doğamızın, sürdürülebilir Çevre Politikalarının, Çevre Mühendislerinin temsiline, Odamız kuruluş amacına ve ÇMO Ana Yönetmeliğine uygun olmadığı anlaşılmaktadır.

Çevre Mühendislerini ve ÇMO birimlerini ilgilendiren bu paylaşım öncesi 19.11.2022 tarihinde yapılan ve ÇMO Kurulları arasında en önemlisi olan Oda Danışma Kurulu toplantısında bilgi verilmeden, tartışılmadan ve görüşülmeden verilen paylaşım kararının; kurumsallık ve kalite yönetimine, demokrasinin önemine vurgu yapan, çok sesliliğin değerinden bahseden, ancak uygulamaya hiçbir zaman geçirmeyen ÇMO 16. Dönem Yönetim Kurulu içerisinde sayısal çoğunluğu elinde bulunduranlar tarafından verilmiş bir karar olduğunun, BU ŞEKİLDE VERİLEN BİR KARARA DAHİL OLMADIĞIMIZIN VE PAYLAŞIM İÇERİĞİNDE BAHSEDİLEN İFADE, AÇIKLAMA VE HEDEFLERİN HİÇBİRİNİ KABUL ETMEDİĞİMİZİN, MESLEKTAŞLARIMIZ VE TÜM KAMUOYU TARAFINDAN BİLİNMESİNİ İSTERİZ.

SAYGILARIMIZLA

  

ÇMO ANKARA ŞUBESİ

22.11.2022 00:00
Okunma Sayısı: 194
Fotoğraf Galerisi