TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!

Bir süredir iş ilanı yayımlanan sitelerde;  Çevre Mühendisi veya diğer mühendislik dallarında yönelik çalıştırılmak-kullanılmak üzere diplomanın kiralanması veya personel ihtiyacı  amacıyla duyuruya çıkan şüpheli firma ilanlarına rastlanılmaktadır.

Söz konusu ilanlarda iş arayan kişilerden diplomalarını göndermeleri, hesaplarına para yatırmaları talep edilmektedir.

Şüpheli ilanlarda firma adı belirli periyodlarla değiştirilerek; kamu kurumlarından alınan ihalelerde çalıştırılmak üzere Çevre Mühendislerine ihtiyaç duyulduğu belirtilmekte, maaş bordrolarının TMMOB`un belirlediği brüt ücret olan 5000 TL üzerinden yatırılacağı, bu sebeple fazla paranın firma tarafından geri çekileceği bildirilerek kişilerin kendi adlarına açılmış banka hesap numaraları ve şifreleri talep edilmekte, bireysel emeklilik sigortası yapılacağı bildirilerek hesaba para yatırmaları  talep edilmektedir. Firma ilanları ile talep edilen belgelerin gönderimi için  ise firma adresi verilmeyerek kargo firmasının şube adresi verilmektedir.

Üyelerimizin;  diploma veya istenilen herhangi bir  belgeyi personel arayan firmaya dair  sorgulama yapmadan iletmemeleri ve herhangi bir sebeple para yatırmamaları, bu tarz firmalara karşı   dikkatli olmaları hususunda bilgilerini rica ederiz.

Saygılarımızla,

30.04.2020 00:00
Okunma Sayısı: 1182
Fotoğraf Galerisi