TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
ULUSLARARASI GÜRÜLTÜ FARKINDALIK GÜNÜNDE KENTLERDE GÜRÜLTÜ YÖNETİMİ PANELİMİZİ ÇEVRİMİÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİK.

 Kentleşme ve yapılaşmanın getirdiği en önemli çevresel problemlerden birisi olan ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen gürültü; işitme kaybı, stres,uyku bozukluğu gibi fiziksel ve ruhsal sorunlara neden olmaktadır. Kentlerimizde yapılaşma faaliyetleri,ulaşım, endüstriyel faaliyetler,bina içi, dışı gürültüler olarak karşılaştığımız ve her geçen gün daha da büyüyen gürültü sorunu; gelişmiş ülkelerde 1970 li yıllardan itibaren tartışılmaya ve çözüm üretilmeye çalışılan bir süreç olarak değerlendirilmektedir.


Her yıl Nisan ayının son Çarşambası Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü olarak belirlenmiştir. Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubemiz tarafından Gürültü Yönetimi Komisyonu çalışmaları kapsamında, Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü etkinliği olarak 27 Nisan 2022 tarihinde Kentlerde Gürültü Yönetimi konulu çevrimiçi panel gerçekleştirilmiştir.

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi adına Gürültü Yönetimi Komisyonu Yürütücümüz E. Helil İNAY KINAY`ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında; "Kentlerde Gürültü Yönetimi Uygulamaları ve Gürültü Haritaları", "İmar Planlama ve Gürültü İlişkisi", "Yapılarda Gürültü Yönetimi-Bina Akustiği" konularında sunumlar paylaşılmıştır. Panelin sonunda mevzuat ve uygulamalar yönelik görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Etkinlik kapsamında konuşmacı olarak destek veren Gürültü Komisyonu üyelerimiz ve Odamız Gürültü Sertifika Programı Eğitmenleri Dr. Mustafa ECE, Dr. Nazlı Seda YALÇINDAĞ, Dr. Zeki BOZKURT ve Doktor Öğretim Üyesi Serhat DURMAZ`a; Gürültü Komisyonu Yürütücümüz Sn. E. Helil İNAY KINAY`a, görüş, öneri ve katkıları için tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
30.04.2022 00:00
Okunma Sayısı: 187
Fotoğraf Galerisi