TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
SALDA GÖLÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Şubemiz sorumluluk alanı içindeki Burdur ilinin Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölüyle alakalı son günlerde yaşanan gelişmeler Şubemiz tarafından yakinen takip edilmekte ve tüm süreçler Oda Genel Merkezimiz ile paylaşılmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilen Salda Gölü 3 endemik balık türünü barındıran, Önemli Doğa Alanı ve Önemli Tatlı Su Alanı olarak kabul edilen, sulak alan olarak 1. derece doğal sit alanı olan, içeriğindeki magnezyum, soda ve kil sayesinde bazı cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olan ve daha birçok önemli özelliğe sahip doğal değerlerimizden bir tanesidir. Bu alan, özel çevre koruma bölgelerinin gerektirdiği hassasiyetle değerlendirilmeli, yüksek oranda biyolojik çeşitliliğe ve üretkenliğe sahip bu nadide bölgenin korunması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Bu kapsamda, Çevre Mühendisleri Odası olarak Peyzaj Mimarları Odası ile birlikte, Salda Gölüyle ilgili "Millet Bahçesi Genel Alt Yapı İşleri ve Rekreasyon Alanları ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar Yapım İşi" ihalesine karşı yürütmeyi durdurma davası açtığımızı belirtmek isteriz.

10.08.2019 00:00
Okunma Sayısı: 159
Fotoğraf Galerisi