TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
“MESLEK ALANLARIMIZIN DİĞER MESLEK GRUPLARINA AÇILMASI KABUL EDİLEMEZ”

 

25.02.2020 tarihinde; Odamız İkinci Başkanı Zeyneti BAYRİ ÜNAL, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Vildan ÖZMEN, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba UÇANKUŞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Ercan GÜLAY‘ı makamında ziyaret etti. Ziyarette; 30/07/2019 tarih ve 30847 sayılı Resmi Gazete‘ de yayımlanan Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmeliği kapsamında 16-17-18-19-20 Mart 2020 tarihlerinde yapılması planlanan Çevre Görevlisi Aday Eğitimi hakkında mesleki alanda yarattığı sıkıntılar hakkında, Sıfır Atık Yönetmeliği,  Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik ve 07.02.2020 tarihinde yayımlanan Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar hakkında yaşanan/yaşanabilecek sorunlar dile getirildi.

Çevre yönetim hizmetlerinin çevre mühendisliği çalışma alanı olduğu ve Çevre Mühendislerinin 4 yıllık eğitimlerle kazanmış olduğu mesleki hakları ve çalışma alanlarının 5 günlük eğitimle alınan bir belge ile diğer meslek gruplarına açılmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek Oda olarak gerekli girişimlerde bulunulacağı belirtildi.

Sıfır Atık Yönetmeliği‘ nde yer alan çevre görevlisi bulundurma, çevre yönetim birimi kurma çevre yönetim hizmeti alma konusundaki yükümlülük ile Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik doğrultusunda Çevre görevlisine yüklenen sorumluluk hakkında yaşanabilecek sıkıntılar ve konuya ilişkin Odamız görüş ve önerileri aktarıldı.

Sn. Ercan GÜLAY görüşleri değerlendireceğini ve Oda ile birlikte yol alabilmek için önerilere açık olduğunu ifade etti. Söz konusu ziyaret ile Odamızın Mesleki haklarımızın kısıtlanmasının önüne geçilmesi için gereken işlemler sözlü olarak iletilmiş oldu. 

 

 

06.03.2020 00:00
Okunma Sayısı: 347
Fotoğraf Galerisi