TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
MESLEĞİMİZE YÖNELİK EĞİTİM ve SINAV DAYATMALARINI, DİPLOMAMIZIN ÜCRET KARŞILIĞI BELGELERE EŞDEĞER TUTULMASINI KABUL ETMİYORUZ! ETMEYECEĞİZ! SAĞLIKLI ÇEVRE,YAŞAM İÇİN EMEĞİMİZE, EĞİTİMİMİZE, DİPLOMAMIZA MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKMA MÜCADELEMİZE DEVAM EDE

MESLEĞİMİZE YÖNELİK EĞİTİM ve SINAV DAYATMALARINI, DİPLOMAMIZIN ÜCRET KARŞILIĞI BELGELERE EŞDEĞER TUTULMASINI KABUL ETMİYORUZ! ETMEYECEĞİZ! SAĞLIKLI ÇEVRE,YAŞAM İÇİN EMEĞİMİZE, EĞİTİMİMİZE, DİPLOMAMIZA MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKMA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ!… 

 

Değerli Üyemiz,


"Atıksu Arıtma Tesislerinde Çalışan Teknik Personele İlişkin Tebliğ" hükümleri kapsamında "Atıksu Arıtma Tesisi Sorumlusu" tanımının yalnız Çevre Mühendisi olarak düzenlenmesi için gerekli çalışmaların yapılması, diğer meslek gruplarının  "Atıksu Arıtma Tesisi Sorumlusu" olarak çalışmasına imkan veren maddelerin kaldırılması, çevre mühendislerine dayatılan eğitim, sınav ve belge şartının kaldırılması hususunda hukuki ve mesleki mücadelemiz devam etmektedir.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tebliğ kapsamında Ekim ayında eğitim planlamasının yapılabilmesi amacıyla, TESİS SORUMLUSU BELGESİ almak isteyen adayların 16 Ağustos – 1 Ekim 2021 tarihleri arasında ön başvuru yapmaları gerektiği duyurulmuştur.


Şubemiz tarafından konu ile ilgili olarak üyelerimiz tarafından Bakanlığa bireysel başvuruların yapılabilmesi için bir dilekçe formatı düzenlenmiştir. Söz konusu dilekçe formatı ile eğitimlere ilişkin basın açıklamamız ekte yer almaktadır.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ekim ayında yapılacağı duyurulan "Atıksu Arıtma Tesisi Sorumlusu Eğitimi" nin iptali ve "Atıksu Arıtma Tesisi Sorumlusu" tanımının "Çevre Mühendisi" olarak düzenlenmesi hususundaki mücadelemizi birlikte büyütmeye davet ediyoruz.


Saygılarımızla.


TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

26.08.2021 00:00
Okunma Sayısı: 214
Fotoğraf Galerisi