TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
Madenciliğin Ekolojik Yıkımı ve Mücadeleler Çalıştayı` Düzenlendi

 

20.05.2022 tarihinde TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve Divriği Kültür Derneği tarafından Maden sahaları kaynaklı ekolojik tahribat ve bunun toplum sağlığı üzerine etkilerinin ortaya konulduğu, ekolojik yıkıma karşı direnenlerin haklarının ve hukuki mücadele yollarının tartışıldığı "Madenciliğin Ekolojik Yıkımı ve Mücadeleler Çalıştayı" düzenlendi.

Çalıştay`ın ilk bölümünde, Madenler ile yaratılan doğanın talanı, ekolojik yıkımlar ve toplum sağlığı tartışılırken, forumun da yer aldığı ikinci bölümde ise çeşitli bölgelerde ekolojik yıkıma karşı direnenlerin deneyimleri ve hukuki mücadeleler aktarılarak konu tartışmaya açıldı. 

EKOLOJİK YIKIMLARLA, MADENCİLİĞİN EKOLOJİK TAHRİBATI İLE MÜCADELEDE HUKUK başlıklı oturumun moderasyonunu da şube sekreterimiz Zeynep Gül KARAMANLI gerçekleştirdi. Oturumda TMMOB ÇMO Hukuk Danışmanı Av. Hülya YILDIRIM madenciliğin hukuki boyutu hakkında bililer verirken, çalıştaya çevrimiçi olarak katılan Jeoloji Y. Mühendisi Dr. Eşref ATABEY de madenciliğin teknik boyutu hakkında bilgiler verdi.

 

Çalıştayın kaydına ulaşmak için:

https://www.youtube.com/watch?v=2HyKGWiwt-Y

 

20.05.2022 00:00
Okunma Sayısı: 177
Fotoğraf Galerisi