TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
“MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI” SEMİNERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Madencilik faaliyetlerinden kaynaklanan atıkların yönetimine ilişkin usul ve esasların düzenlendiği ve 15/07/2015 tarihli, 29417 sayılı Resmi Gazete‘de yayınlanan Maden Atıkları Yönetmeliği 15/07/2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. "Maden Atıkları Yönetmeliği" hakkında faaliyet gösteren ilgili kurum ve kuruluşlara hizmet veren meslektaşlarımızla ile bir araya gelmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz "Maden Atıklarının Yönetimi ve Uygulamaları"nı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sunumu ile 02.05.2018 Çarşamba günü saat 14:00`da Ankara Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

 

Belediyeler, kamu kurumları ve özel kuruluşlardan çok sayıda temsilci toplantıya katılım sağlamıştır.

 

Toplantı açılış konuşmasını yapan Ankara Şube Başkanımız Sayın İlkim YİĞİT, "Bu tür toplantılar, sahada ve yönetmeliklerin uygulanmasında karşılaşılan problemlerin çözülmesinde meslektaşlarımız ve tüm paydaşlar için çok verimli oluyor. Meslektaşlarımızın çalıştıkları uzmanlık alanlarıyla ilgili gündeme gelen yeni mevzuat, güncel konular hakkında düzenlediğimiz bu tür bilgilendirme toplantıları, hem fikir alış verişinde bulunulması hem de yaşanan sorunların ilgili uzmanlara bire bir iletilmesini sağlıyor. Çalışanların, firmaların ve işletmelerin ilgili konularda işleyişini hızlandırmak anlamında çok önemlidir. Bu tarz etkinliklerimizi zaman zaman düzenliyoruz ve düzenlemeye devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza ve diğer meslek mensubu tüm katılımcılara teşekkür ederim." sözleriyle toplantının önemine dikkatleri çekmiştir.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığını temsilen katılan Maden Atıklarının Yönetimi Şube Müdür V. Sayın Sadiye BİLGİÇ KARABULUT ve Çevre ve Şehircilik Uzmanı Maden Mühendisi Sayın Mehmet AKA yönetmelik hakkında katılımcıları bilgilendirmek üzere sunumlarını gerçekleştirmiş, görsel slaytlar ile akıllara kazınacak detayları katılımcılara aktarmışlardır.

 

Seminere katılan üyelerimiz, diğer paydaşlardan gelen sorular Bakanlık temsilcileri tarafından cevaplandırılmış ve soru-cevap bölümü sonrasında seminer sonlandırılmıştır.

 

Şube Başkanımız İlkim YİĞİT, toplantının tamamlanmasına müteakiben Sayın Sadiye BİLGİÇ KARABULUT`a ve Sayın Mehmet AKA`ya teşekkür plaketlerini takdim etmiştir.

 

Ankara Şube 10. Dönem Yönetim Kurulu olarak seminere katılan tüm paydaşlar ve meslektaşlarımıza katılımları münasebetiyle teşekkür ederiz.

 

Saygılarımızla.

 

02.05.2018

Ankara Şube 10. Dönem Yönetim Kurulu

04.05.2018 00:00
Okunma Sayısı: 361
Fotoğraf Galerisi