Atatürk alanı
Atatürk alanı
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası TMMOB
ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI
İçerik listesine dön

KÜTAHYA`DAKİ DEPREM SONRASINDA SON DURUM

20.05.2011 Okunma Sayısı: 813

19 Mayıs 2011 Çarşamba günü, Kütahya Simav merkezli 5.9 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem Ankara ve İstanbul dahil diğer çevre illerden de hissedilmiştir.

Kütahya Eti Gümüş A.Ş.‘ye bağlı fabrikadaki siyanür atık barajından kaynaklı çevresel risk de bu depremle birlikte önemini daha da arttırmıştır.

Oda Yönetim Kurulumuz depremin ardından toplumsal sorumluluğunun bilinci ve kamu yararı gözeten duruşu ile bölgede inceleme yapmak üzere uzmanlarla birlikte yola çıkmıştır.

Bölgede yapılan incelemelerin ardından, değerlendirmelerimiz en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Dileğimiz, topraklarımız, sularımız ve doğamız kirlenmeden yaşanan sorunun kamu yararı doğrultusunda çözülmesidir.

Saygılarımızla,

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu