TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

MÜCADELELERİ İLE YOLUMUZU AYDINLATAN TÜM KADINLARA SELAM OLSUN!

 

 

"Selam olsun bizden önce geçene

Selam olsun dosta, hasa, çile çekene

Selam olsun dayanana, direnene

Selam yüreğim yürektir " diyene….

Gülten AKIN

 

İnsanca yaşam, özgürlük, barış ve demokrasi için mücadele eden tüm kadınları saygıyla anıyor, mücadeleleri ve direnişleriyle bugün hala yolumuzu aydınlatan, bize güç veren tüm kadınları selamlıyoruz.

Selam olsun 163 yıl öncesinden bugünün meşalesini yakan; ağır çalışma koşullarına karşı direnen 129 emekçiye…

"Sana selam olsun

Zincirin zulmün kar etmediği,

Kırbacın kar etmediği

Büyük tahammül!"

Enver GÖKÇE

 

Kadına yönelik şiddetin temelinde kadınların yaşamın tüm alanlarında erkeklerle eşit olduğunu reddeden cinsiyet ayrımcılığı yatmaktadır. Bu şiddet kadına yönelik olsa da aslında tüm toplumu etkileyen, örseleyen, topluma dönük bir şiddettir. Ve bu şiddetin toplumda, toplumun her kesiminde ve her alanında yansımasını görürüz.

Kadının sömürülmesi, kadınının şiddete maruz kalması toplumu ekonomik, siyasi, kültürel ve ahlaki olarak yoksullaştırır ve çürütür; çünkü kadın sorunları her şeyden önce insan sorunu,  insanca yaşam sorunudur.

 

Kadını sindirmek, köleleştirmek toplumu sindirmek köleleştirmek demektir. İşte tam da bu nedenle; doğayı, insanı rantın en kutsal aracı görenler bunu siyasi birer davranış biçimine de evirirler. Çünkü kurmak istedikleri sömürü düzeni böylece daha rahat kurulacak ve sürekli olacaktır.

İşte tam da bu süreçte, kadını hiçleştiren bu politikalara, kader haline getirilen dayatmalara karşı durmak için, güçlü toplumsal ve sınıfsal temellere dayanan örgütlü kadın mücadelesine her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

BİR BAŞKA DÜNYA MÜMKÜN inancımızı bir kez daha vurgulayarak; yozluğun, yobazlığın, kadını öteleyen anlayışın yok olduğu, barış, özgürlük, demokrasi, çağdaşlık ve eşitliğin sağlandığı aydınlık gelecekte, insanca yaşamak umuduyla "sevinçlerimiz vurur gözlerine kadınların, hayallerimiz yüzlerindedir." diyerek, mücadeleleri ile yolumuzu aydınlatan tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası

14. Dönem Yönetim Kurulu

08.03.2020 00:00
Okunma Sayısı: 400
Fotoğraf Galerisi