TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
İSTANBUL MİLLETVEKİLİTBMM ÇEVRE KOMİSYONU ÜYESİ MELDA ONUR`LA GÖRÜŞTÜK

 

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak İstanbul Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu üyesi Sn. Melda ONUR‘la görüştük.

Şube Başkanımız Emine GİRGİN, Şube Sekterimiz Cevahir Efe AKÇELİK ve Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Akan ÇELİK‘in katıldığı görüşmede ;
Kamuda Çevre Mühendisi eksikliği, istihdam problemi gibi  konular  ve üyelerimizin yaşadığı sıkıntılar aktarıldı. Konu ile ilgili olarak Sn. Melda ONUR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na soru önergesi vereceğini belirtti.

Çevre Görevlisi Belgesinin özellikle yeni mezun meslektaşlarımız açısından yarattığı problemler, belgelendirme aşamasında yaşanan sıkıntıları aktardığımız Sn. Melda ONUR ‘la  Çevre Kanunundan Çevre Görevlisi tanımının kaldırılması, Çevre Mühendisi olarak değiştirilmesi için şubemizle ortak çalışarak meclise teklif verilmesi kararı alındı. Ayrıca Sn. Melda ONUR , 20 Kasım‘da yapılacak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuyu meclis kürsüsünden dile getireceğini belirtti.

ÇED süreçlerinde yaşanan usulsüzlükler, İstanbul çevre sorunları, hidroelektrik santralleri, doğa talanı gibi bir çok konuda da konuştuğumuz, odamızda ağırladığımız Sn. Melda ONUR‘a  teşekkür ederiz.

 

15.11.2014 00:00
Okunma Sayısı: 261
Fotoğraf Galerisi