İHALELERE İTİRAZLARIMIZ SONUÇ VERİYOR...
Oda Yönetim Kurulumuz, göreve geldiği günden beri, kamu yararı zemininde mesleki haklarımızı sonuna kadar savunmaya, mesleğin ve meslektaşların çıkarlarını korumaya devam etmektedir.
Bu kapsamda, Odamız; Çevre Görevlisi Yönetmeliği ile ilgili mesleğimizin ve meslektaşlarımızın haklarını savunmuş ve bunun için var gücüyle mücadele etmiştir ve etmeye devam etmektedir.
Öte yandan, mesleğimizin diğer alanlardaki sorunları ile ilgili çabalarımız da devam etmektedir.
Son olarak, 17.08.2010 tarihli Kamu İhale Bülteni‘nde yayınlanan, 2010 /117839 sayılı İhale Numarasına kayıtlı ilan ile "Van Saray Örenburç Köyü İçme Suyu İnşaatı Yapım İşi" adıyla ihale açılacağı üyelerimiz tarafından tespit edilerek tarafımıza iletilmiş ve Oda Yönetim Kurulumuz bu konuda ve diğer ihale süreçlerine dair kamu yararı zemininde mesleğin ve meslektaşların haklarını savunmak adına çalışmalarını yapmıştır.
İhaleye dair yaptığımız itiraz yazımızda; ihale konusunun çevre mühendisliği formasyonu ile bağlantılı olduğu, ihaleye konu olan işin çevre mühendisliğinin uzmanlık alanına girdiği belirtilmiş ve aksi durumda yapılacak bir ihalenin ve işin kamu zararı yaratacağı belirtilerek ihale duyurusunda değişiklik yapılarak çevre mühendisliği mesleğinin eklenmesi istenmiştir.
Oda Yönetim Kurulumuzun yapmış olduğu bu itiraz değerlendirilmiş ve ihale ilanında değişiklik yapılarak ihale duyurusuna "çevre mühendisi" ibaresi eklenmiştir.
Meleğimiz ile ilgili yapılan ihalelere dair kapsamlı bir çalışma Oda Yönetim Kurulumuz tarafından yürütülmektedir. Şu ana kadar 20 ihaleye itiraz edilmiş ve bu konuda ihale kurumlarından gelen menfi cevaplara da dava açılması için hazırlıklara başlanılmıştır.
Oda Yönetim Kurulumuz, mesleğimiz ile ilgili yapılan ihaleleri takip etmeye ve uygunsuz olanlara itiraz etmeye devam edecektir. Siz değerli meslektaşlarımızın da desteği ile vermiş olduğumuz haklı mücadele hayatta karşılığını bulacaktır.
Odamız mesleğin ve meslektaşların haklarını kamu yararı gözeterek sonuna kadar savunmaya devam edecektir.
Saygılarımızla,
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu