TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
`EKOLOJİK YIKIM` FOTOĞRAF SERGİSİ

  Odamız, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile birlikte, 31 Mayıs - 5 Haziran "EKOLOJİK YIKIM İLE MÜCADELE HAFTASI" etkinlikleri kapsamında bir fotoğraf sergisi düzenlemektedir.
 
Son günlerde ekolojik yıkım ve çevreye verilen zararlarla ilgili olarak yapılan haberler kamuoyu gündeminde sıklıkla yankı bulmaktadır. Salda Gölü, Fırtına Deresi, Kaz Dağları, Kanal İstanbul, Mersin Akkuyu, Hasankeyf, Ergene havzası, HES inşaatları ve en son Rize İkizdere‘de yıkımın başladığı taş ocağı projesi ve yitip giden nice güzel alanlar...
 
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve TFSF, bu yıkımların ve yitirilenlerin görsel hafızasının oluşturulması, sanatsal anlamda söz konusu direnişlere omuz verilmesi ve yapılanların açık bir biçimde gözler önüne serilebilmesi için bu sergiyi düzenlemişlerdir. Fotoğrafın görsel anlatım gücünden yararlanılarak, binlerce kelimeye bedel olan fotoğraflar ile bu yıkımlara dikkat çekilmek istenmektedir.
 
Bu sergi ile fotoğraf sanatı aracılığıyla yaşanan bu yıkımların kayıt altına alınması ve gelecek nesillere görsel bellek olarak aktarılması amaçlanmaktadır. Her geçen gün ülkemizin doğal zenginliğinin elimizden kayıp gitmesine şahit olurken, bir fotoğraf gönüllüsü olarak sizleri bu yıkıma direnenlerin mücadelesini belgelemeye, kaybolacak güzelliklerin değerini toplumumuza hatırlatmaya ve bu uğurda mücadele edenlere destek olmaya çağırıyoruz. Korkarız ki çok yakında fotoğraflayacak ne bir doğal güzellik ne de endemik bir yaşam kalacaktır.
TFSF ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, tüm fotoğraf gönüllülerinin objektiflerini gözümüzün önünde süregelen "Ekolojik Yıkıma" yönelterek ve bu olumsuzlukların olası sonuçlarını hayal güçleri ile yansıtarak bu yıkıma dikkat çekmelerini ülkemize bir vefa borcu niyetiyle beklemektedir.
 
Sergi süreci şu şekilde işleyecektir.
· 3 Haziran 2021 saat 23:00 fotoğraf teslimi sonu
· 4 Haziran 2021 Seçici Kurul çalışması ve sergilenecek fotoğraf seçimi
· 5 Haziran sergi açılışı

EKLER: Görseller, Sergi Şartnamesi

 

 

17.05.2021 00:00
Okunma Sayısı: 256
Fotoğraf Galerisi