TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
COP 26 İKLİM ZİRVESİ SONRASI TÜRKİYE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ PERSPEKTİFİ VE YEREL YÖNETİMLER KONULU PANELİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

 COP 26 İKLİM ZİRVESİ SONRASI TÜRKİYE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ PERSPEKTİFİ VE YEREL YÖNETİMLER KONULU PANELİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

 

Şubemiz tarafından COP26 İklim Zirvesinin ülkemize ve kentimize yansımalarını  değerlendirmek amacı ile  3 Aralık 2021 tarihinde, " COP 26 İklim Zirvesi Sonrası Türkiye İklim Değişikliği Perspektifi  ve Yerel Yönetimler " konulu panel gerçekleştirilmiştir. 

 

Şube Başkanımız E. Helil İNAY KINAY‘ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik kapsamında Sürdürülebilirlik için Yerel Yönetimler Dünya Sekreterliği`nde (İCLEİ) direktör olarak görev yapmakta olan meslektaşımız Sn. Yunus ARIKAN tarafından COP 26 Zirvesi sonuçları, Paris Anlaşması, hükümetlerin, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının rolü konusunda değerlendirmelerde bulunulmuştur.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı meslektaşımız Sn. Şükran NURLU tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları aktarılmıştır.

 

Şube Başkanımız E. Helil İNAY KINAY tarafından da sürece ve kent yönetimine ilişkin görüş ve çalışmalarımız aktarılmıştır. Etkinlik,  katılımcıların da soru ve görüşlerini aktarması ile tamamlanmıştır.

 

Etkinlik kapsamında katkı ve destekleri için Sn. Yunus ARIKAN‘a, Sn. Şükran NURLU‘ya,  İklim Değişikliği, Enerji ve Sürdürülebilirlik Komisyonu üyelerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

 

İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında etkinliklerimiz meslektaşlarımızın da katkısı ile gelişerek devam edecektir.

 

 TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

08.12.2021 00:00
Okunma Sayısı: 180
Fotoğraf Galerisi