TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
CHP KONAK İLÇE BAŞKANLIĞI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE MESLEK ODALARI KOMİSYONU ŞUBEMİZİ ZİYARET ETTİ!
07.05.2026 tarihinde CHP Konak İlçe Başkanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Ve Meslek Odaları Komisyonu Şubemizi ziyaret etmiştir. Ziyaret kapsamında kent gündemi, yerel yönetimler, mesleki çalışmalar ve sorunlar üzerinde görüşülmüştür.
Ulusaldan yerele benzer çevre sorunlarının olduğu, kentleşme politikalarının sorunlu olduğu aktarılmıştır. Yerel yönetimlerin çevre sorunlarını yeterince sahiplenmediği ve halkın yanında durmadığı; çevresel altyapı planlamandan ve çevreye etkileri değerlendirilmeden yapılan imar uygulamalarının yol açtığı olumsuz sonuçlardan bahsedilmiştir. Kültürpark gibi kent için önemli alanların korunmak yerine imar baskısı altında bırakıldığı aktarılmıştır.
Yerel yönetimlerde çevre mühendisi istihdamının yetersiz olduğu, farklı statülerde (kadrolu, sözleşmeli vb.) çalışmanın iş barışını bozduğu, ücret ve diğer haklarda kayba neden olduğu aktarılmıştır.
CHP Konak İlçe Başkanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Ve Meslek Odaları Komisyonu’na ziyaretleri için teşekkür ederiz.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
12.05.2026 17:46
Okunma Sayısı: 25
Fotoğraf Galerisi