TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolsüzce yanan bu kömür alanından kaynaklı CO2 ve SO2 parametrelerinin oluşturduğu hava kirliliği ve riskleri konusunda halka uyarı ve bilgilendirme duyurusu yapmalıdır.

 

Büyük Endüstriyel Kaza mevzuatına göre Kemerköy Termik Santrali‘nin yanıyor olması "büyük endüstriyel kaza" olarak adlandırılır.

Yurdun en yoğun orman alanında faaliyet gösteren Kemerköy Termik Santrali‘nin ve yakıtının sağlandığı kömür depo alanının olası yangına karşı acil eylem planına sahip olmadığı, santralde ve kömür depo alanının yanması ile ortaya çıkmıştır.

Yıllardır mevzuata aykırı izin ve lisanslarla halkı zehirleyen Kemerköy Termik santrali ve kömür stok sahasında kontrolsüzce yanan kömürün çevreye zararı yeni bir faciadır.

Limak tarafından işletilen Kemerköy Termik Santrali yetkilileri günlerdir süren yangına rağmen kömür stoklarını ortadan kaldırmayarak, suç işlemişlerdir. Buna göz yuman siyasi irade de bu suça ortak olmuştur.

Kontrolsüzce yanan kömürün çevresel zararları ile ilgili sorumlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Limak yetkilileri halka açıklama yapmakla yükümlüdürler.


 

05.08.2021 00:00
Okunma Sayısı: 351