Atatürk alanı
Atatürk alanı
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası TMMOB
ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI
İçerik listesine dön

ÇEVRE MÜHENDİSLERİNDEN ÇEVRE FELAKETİ UYARISI(BİZİM KOCAELİ GAZETESİ)

07.06.2012 Okunma Sayısı: 273
ÇEVRE MÜHENDİSLERİNDEN ÇEVRE FELAKETİ UYARISI(BİZİM KOCAELİ GAZETESİ)

 

Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve odanın kuruluşunun 20. yılı nedeniyle üyelerine kokteyl verdi. TMMOB‘un tarihi binasında düzenlenen kokteyle Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi Zeynep Soyer ev sahipliği yaptı. Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu da İzmirli çevre mühendislerini yalnız bırakmadı. Çevre mühendislerinin kokteyline çok sayıda davetli de katıldı.

EKOLOJİK KATLİAM

Diinya Çevre Günü nedeniyle Kocaeli‘nin maruz kaldığı ve yakın gelecekte maruz kalacağı çevre felaketlerine dikket çeken Soyer, "Kocaeli‘nin tek sanayi ve rant değmemiş tarım alanlarına sahip ilçesi olan Kandıra‘da ihtisas gıda organize sanayi bölgesi kurulmak istenmekledir. Artık kanser bulgularının anne sütü ve bebek kakasına bulaştığı Dilovasında termik santral kurmak, ekolojik katliamın ulaşacağı son nokta olacaktır" dedi. POSCO‘YA DİKKAT ÇEKTİ

Kocaeli‘nin bir organize sanayi bölgesini daha kaldıramayacak durumda olduğuna dikkat çeken Soyer, "Yaşam ve tarım alanlarının ortasına paslanmaz çelik fabrikası kuruluyor. Çevreye etkisinin olmadığının savunulduğu bu fabrikanın getireceği atık yükü, trafik yoğunluğu ve kapasite artışı Kocaeli‘nin yaşanabilir bir kent olması ihtimalini gittikçe zayıflatacaktır" diyerek uyarıda bulundu.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Çevre felaketleriyle her zaman yılmadan mücadele edeceklerini vurgulayan Soyer, Kocaeli‘nin yaşam alanlarına dair tüm tehdit ve saldırılara karşı çözüm üreteceklerini ve Dünya Çevre Günü‘nün kutlanışının 40. yılında adaletsizliğin ve çevre tahribatlarının olmadığı bir dünyanın mümkün olduğunu söyledi. Soyer ayrıca, herkesi her alanda yaşamı savunmaya davet etti.