TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
ÇEVRE GÖREVLİSİ DEĞİL ÇEVRE MÜHENDİSİYİZ!

ÇEVRE GÖREVLİSİ DEĞİL ÇEVRE MÜHENDİSİYİZ!

14.02.2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından 16-17-18-19-20 Mart 2020 tarihlerinde Çevre Görevlisi Aday Eğitimi açılacağı duyurulmuştur.

Gerçekleştirilen duyuru ile görülmüştür ki;  Çevre Mühendislerinin 4 yıllık eğitimlerle kazanmış olduğu mesleki hakları ve çalışma alanları 5 günlük eğitimle alınan bir belge ile diğer meslek gruplarına açılmaya devam etmektedir.Bu durum mesleğimiz, meslektaşlarımız ve Odamız tarafından kabul edilemez. Yıllardır bu konuda bir eğitim açılmamış olmasına karşın gelinen noktada  hem de 5 günlük bir eğitim açılıyor olması kendi başına manidardır.

 

Mesleğimizin Piyasalaştırılmasına  izin vermeyeceğiz!

2018 yılında Çevre Kanunu değişikliği ile birlikte Çevre Kanununda Çevre Mühendisi ibaresinin eklenmesi bir kazanım olmakla birlikte ilgili yönetmeliklerle gerekli düzenlemelerin yapılması gerekliliği her fırsatta dile getirilmiş,  Bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yapılmış, mevzuata ilişkin Odamız görüşleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili birimlerine de iletilmiştir.

Çevre Kanununda Çevre Mühendisliği kavramı yer almasına rağmen  ilgili yönetmeliklerde gereken düzenlemeler halen gerçekleşmediği için meslek alanlarımız ihlal edilmeye çalışılmaktadır.

 

Çevre Mühendisleri Odası olarak Mesleki Hak Mücadelemize Sonuna Kadar Devam Edeceğiz!

Odamız tarafından; 2006 yılında Çevre Kanununa eklenen ve 2009 yılında Çevre Denetimi Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle getirilen Çevre Görevlisi kavramına karşı  yıllardır çeşitli etkinlikler, hukuksal mücadeleler, basın açıklamaları, üye toplantıları, mevzuat görüşleri, Bakanlık yetkilileri ile görüşmeler, imza kampanyaları vb. yöntemlerle  sürdürdüğümüz mücadele, Çevre Mühendisliği diplomalarımız hak ettiği değerini bulana kadar devam edecektir.

Çevre Mühendisleri Odası olarak örgütümüzden aldığımız güç ve mesleki birikimimizle mesleğimizi ve çalışma alanlarımızı savunmaya kararlılıkla devam edeceğiz!

 

 

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası

06.03.2020 00:00
Okunma Sayısı: 486
Fotoğraf Galerisi