TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
BURSA 2040 YILI 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI DEĞERLENDİRME RAPORUNA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİMİZİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ`A SUNDUK.

 

Şube Başkanımız Sevim YÜRÜTEN, Kent Konseyi Başkanı Şevket ORHAN Kent Konseyi Bursa Çalışma Grubu üyeleri, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Alp KAYA, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin RODOPLU ŞİMŞEK, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet ALBAYRAK ve Harita Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Başar BULUT; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülten KAPICIOĞLU, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Feridun TARIM`ın da katıldığı bir toplantı ile 15 Haziran 2020 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi‘ne iletmiş olduğumuz "Bursa 2040 Yılı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değerlendirme Raporu"na ilişkin değerlendirmelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ‘a sunmuştur.

Çevre Düzeni Planı kentin anayasası olarak tanımlanabilecek nitelikte önem taşımaktadır. Çevre Düzeni Planlarının, plan uygulama hükümleri ve plan açıklama raporu ile bir bütünlük arz eden nitelikte hazırlanması önemlidir. Plan kararları tüm merkezi kurum ve kuruluşlar ile yerel yönetimler de dahil olmak üzere kamu ve özel tüm kesimler için bağlayıcı olduğundan kentin tüm paydaşlarının sürece katılımı planın uzun ömürlü ve sürdürülebilir olmasının garantisidir.

Toplantıda, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak; kent vizyonunu belirleyecek bu çalışmanın öneminin bilincinde olarak Çevre Düzeni Planının tüm süreçlerinde mesleki bilgi ve etik ilkelerimiz çerçevesinde destek olmaya hazır olduğumuzu, Bursa`nın çevre ve insan sağlığına etkileri en aza indirilmiş, karbon nötr, sıfır atık, sağlıklı kent vizyonları çerçevesinde gelişimine katkı sağlamak istediğimizi bir kez daha Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ`a ilettik.

Şubemizin 1/100.000 Ölçekli Bursa İl Çevre Düzeni Planı/Plan Hükümleri/Açıklama Raporu`na İlişkin Ön Değerlendirme Raporu aşağıda yer almaktadır.


 

02.12.2020 00:00
Okunma Sayısı: 1432
Fotoğraf Galerisi