TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimleri hakkında Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü ve Çevre Sağlığı Daire Başkanı ile görüşme yapıldı.

 

Pandemi sürecinde tıkanan "Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi" konusunda Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Dursun KAHRAMAN, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi SUİÇMEZ ve Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali UĞURLU birlikte 20 Kasım 2020 Cuma günü T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KARA‘yı ve 24 Kasım 2020 Pazartesi günü de Çevre Sağlığı Daire Başkanı Tuncay ÖZER‘i makamında ziyaret ettiler.

Üç Oda Başkanımızın katıldığı görüşmede Biyosidal eğitimdeki tıkanıklık dile getirilerek kısa sürede yaşama geçirilebilecek çözüm önerileri sunuldu. Biyosidal eğitiminin süresiz durdurulması nedeniyle yanıtlanamayan taleplerin yoğunluğu ile bazı sektörlerde belgeli personel çalışması zorunluğunun sıkıntıya girdiğinin aktarıldığı toplantılarda, Odalarımızın gerek yüz yüze gerekse uzaktan eğitim yöntemlerini uygulayabilecekleri, uygulama gibi fiziksel eğitim süreçlerinde gerekli koşulları sağlamakta sorun yaşamayacakları, bu anlamda yeterli alt yapıya sahip oldukları belirtildi.

Halk Sağlığı Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Fatih KARA görüşmede özetle, "Bu eğitimi biz de önemsiyor ve tekrar canlandırmak istiyoruz. Konu üzerinde çalışan arkadaşlarımız var. En kısa sürede talebinizi değerlendirip, Odalarınız ile iletişime geçeceğiz" dedi.

Daha sonra görüşme yapılan Çevre Sağlığı Daire Başkanı Tuncay ÖZER ise bu konudaki sıkıntıları bilindiğini söyleyerek sorunun çözümü için pandemi sürecinin engel olduğunu, bir şekilde sorunu çözeceklerini ifade etmiştir.

Oda Başkanları görüşme sonrasında yaptıkları kısa toplantıda Biyosidal uygulayıcı eğitimlerinin yeniden başlaması için gereken her türlü girişimde bulunacaklarını dile getirmişlerdir.


 

24.11.2020 00:00
Okunma Sayısı: 419
Fotoğraf Galerisi