TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
BARO BAŞKANLARININ DEMOKRATİK YÜRÜYÜŞ HAKKI ENGELLENMEMELİ!

 

Tüm tartışmalardan bağımsız, yaşadıkları kentteki avukatları temsil eden baro başkanlarının görüşlerini topluma duyurmak için yapmak istedikleri, güvenlik problemi yaratmayan, mesafesi metrelerle ölçülen bir yürüyüşü engellemek sadece sorunları büyütür.

Demokratik katılım sadece milletvekili seçimleri veya belediye başkanı seçimleri ile olmaz. Her birey ve/veya bireyleri temsil eden kurumlar görüşlerini hukuk çerçevesinde dile getirebilmelidirler. Yöntemler farklılık gösterebilir.

Baro başkanlarının gece boyu dışarıda, yağmur altında kalması, aynı zamanda güvenlik güçlerinin de bu anlam vermekte zorlandığımız engelleme nedeniyle ailelerinden uzakta kalmaları toplum vicdanını zorluyor.

Baroların yapısındaki kanun değişikliği sadece avukatları değil tüm adalet sistemini, toplumun tamamını etkileyecek düzeydedir. Bu nedenle konunun herkesin görüşlerini paylaşabileceği bir zeminde tartışılması sağlanmalıdır. Ancak bu şekilde ülkemizin geleceğini etkileyecek bir konuda doğru yaklaşımı bulabiliriz. Meslek kurumları toplumdan bağımsız değildir.

Dr. Baran BOZOĞLU

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı

23.06.2020 00:00
Okunma Sayısı: 296