TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
Ataşehir İklim Değişikliği Uyum Eylem Planı Çalıştayı’na katılım sağlandı

6 Ekim 2022 Perşembe Günü, Erdal Eren Kültür Merkezi Can Yücel Salonu`nda Ataşehir Belediye Başkanlığı İklim Değişikliği ve Sıfır Müdürlüğü‘nün düzenlediği İklim Değişikliği Uyum Eylem Planı Çalıştayı‘na katılım sağlandı.

Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Müdürü Ayten Bağdatlıoğlu Kartal‘ın açılış konuşması ve yapılan sunumların ardından Çalıştay katılımcıların katkısı ile sürdü. İklim değişikliğinin Dünya ve Türkiye‘deki boyutları, Ataşehir`in bu risklerden nasıl etkilendiği, gelecek senaryoları, mekânsal olarak hangi alanların daha az dirençli olduğu, hangi grupların ve sektörlerin kırılganlığının daha fazla olduğu üzerine Ataşehir Haritası etrafında toplanan katılımcıların katıları alındı. Katkıların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı, farklı tekniklerin faydalarından çok yaratabileceği handikapların da konuşulabildiği çalıştay üç saati aşkın sürdü.

Çalıştay tamamlanırken tüm tartışma ve katkıların "Ataşehir İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı"nı besleyeceği ve Ataşehir Belediyesi`nin 2030 yılına kadar uygulayacağı eylemleri belirleyeceği ifade edildi.

 

10.10.2022 00:00
Okunma Sayısı: 141
Fotoğraf Galerisi