Atatürk alanı
Atatürk alanı
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası TMMOB
ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI
İçerik listesine dön

ARAMIZDAN AYRILALI 76 YIL OLDU...

10.11.2014 Okunma Sayısı: 711
ARAMIZDAN AYRILALI 76 YIL OLDU...

......

Dağlarda tek tek

ateşler yanıyordu

Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki

şayak kalpaklı adam

nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden

güzel, rahat günlere inanıyordu

........

Nazım Hikmet Ran (Kurtuluş Şavaşı Destanı)

Tarih 10 Kasım 1938‘i gösterdiğinde, sabah saat 09.05‘te Dolmabahçe‘deki odasında hayata gözlerini yumdu Mustafa Kemal Atatürk. 

Bir devrimci olarak, modern Türkiye`yi yaratan, davasında başarılı olan,  yalnızca Türkiye için değil yüzyılımızın büyük devlet adamları arasına katılan Ulu Önder‘in sonsuzluğa gidişinin üzerinden 76 yıl geçti.  

Biz Çevre Mühendisleri, ‘Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir‘  sözünden hareketle  bugünü, Ulu Önder‘in fikirlerine yönelmek için bir kez daha fırsat olarak görüyoruz. 

Demokratik, laik ve çağdaş değerlerinden oluşan kişiliğindeki bütünleştirici kimliği ve bilimi kılavuz edenen Atatürk‘ün uygarlık yolunda, kararlı ve istikrarlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize bir kez daha söz verirken, O‘nu rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu