TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
`AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI”NI GERÇEKLEŞTİRDİK

27.12.2017 tarih ve 30283 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak 01.01.2018 tarihinde yürürlüğe giren "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği" hakkında, yönetmelik paydaşlarını yetkili kurum ve kuruluşlar ile bir araya getirmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı"nı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sunumu ile 01.03.2018 Perşembe günü saat 13:30‘da Çukurambar The Green Park Otel‘de (Ankara‘da) gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Toplantıya Ankara‘dan katılım olduğu gibi, şehir dışından da katılım olmuştur.  "Belediyeler, yetkili kuruluşlar, ambalaj üreticileri, toplama-ayırma tesisleri, geri dönüşüm tesislerin, kamu kurumları ve özel kuruluşlar"dan çok sayıda temsilci toplantıya katılım sağlamıştır.

Toplantı açılış konuşmasını yapan Ankara Şube Başkanımız Sayın İlkim YİĞİT, "Bu tür toplantılar, sahada ve yönetmeliklerin uygulanmasında karşılaşılan problemlerin çözülmesinde meslektaşlarımız ve tüm paydaşlar için çok verimli oluyor. Meslektaşlarımızın çalıştıkları uzmanlık alanlarıyla ilgili gündeme gelen yeni mevzuat, güncel konular hakkında düzenlediğimiz bu tür bilgilendirme toplantıları, hem fikir alış verişinde bulunulması hem de yaşanan sorunların ilgili uzmanlara bire bir iletilmesini sağlıyor. Çalışanların, firmaların ve işletmelerin ilgili konularda işleyişini hızlandırmak anlamında çok önemlidir. Bu tarz etkinliklerimizi zaman zaman düzenliyoruz ve düzenlemeye devam edeceğiz. Şehir içinden ve şehir dışından gelen üyelerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ederim." sözleriyle toplantının önemine dikkatleri çekmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığını temsilen katılan Ambalaj Atıklarının Yönetimi Şube Müdürü Sayın Aylin ÇİÇEK ve Çevre ve Şehircilik Uzmanı Sayın Şule YETKİN yönetmelik hakkında katılımcıları bilgilendirmek üzere sunumlarını gerçekleştirmiş, görsel slaytlar ile akıllara kazınacak detayları katılımcılara aktarmışlardır.

Toplantıya katılan üyelerimiz, yetkili kuruluş ve yerel yönetim sorumluları ile diğer paydaşlardan gelen sorular Bakanlık temsilcileri tarafından cevaplandırılmış ve soru-cevap bölümü sonrasında toplantı sonlandırılmıştır.

Şube Başkanımız İlkim YİĞİT, toplantının tamamlanmasına müteakiben Sayın Aylin ÇİÇEK‘e ve Sayın Şule YETKİN‘e teşekkür plaketlerini takdim etmiştir.

Ankara Şube 10. Dönem Yönetim Kurulu olarak toplantıya katılan tüm paydaşlar ve meslektaşlarımıza katılımları münasebetiyle teşekkür ederiz.

 

Saygılarımızla.

 

 

05.03.2018 00:00
Okunma Sayısı: 246
Fotoğraf Galerisi