TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
9 Şubat 2022 tarihli OYK toplantı kararları

 

Toplantı Tarihi   : 9 Şubat 2022

Toplantı Sayısı   : 58

Toplantı Başkanı: Ahmet Dursun KAHRAMAN

Toplantı Katılımcıları: Kenan DOĞAN,  Ahmet Avni ATAYOL, İlden KBAR, Doğan YILDIRIM, Özge ERGEN GÜVENÇ, Ahmet KIRMIZI

 

Karar: 443

 

İstanbul Şubemizin 21.12.2021 tarihinde yapılan demirbaş sayımında kullanılmaz durumda olduğu tespit edilen 13.07.2021 tarihli tutanakla imza altına alınan ve aşağıda sayılan demirbaşların terkin edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

-Klima Bioplus 9 A Enerji

-Klima Bioplus 15 A Enerji

-Roll Up

 

 

Karar: 444

Antalya Şubemizin 11.01.2021 tarihinde yapılan demirbaş sayımında kullanılmaz durumda olduğu tespit edilen 24.01.2022 tarihli tutanakla imza altına alınan ve aşağıda sayılan demirbaşların terkin edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

-Laptop Bilgisayar –Asus K55UB İ7 İşlemci

-Ayaklı afiş –Roll up

-Su sebili- Elektrikli

 

Karar: 445

TMMOB`nin    4 Şubat 2022 tarih ve 171 sayılı  yazısı ile Karadeniz Ereğli`de bulunan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş.`nin Tehlikeli ve Tehlikesiz Atıklarını özellikle çelikhane cürufunu girdi olarak alıp, Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Tesisi kodu ile cüruftan metali ayrıştırarak yeniden değerlendirmek maksadıyla bölgede tesisler kurulduğu, Ereğli-Alaplı arasında Kıyıcak Bölgesi`nin Ereğli İlçesi sınırlarında Roj Metal Ürünleri Nakliyat İnşaat Pazarlama Tic.Ltd.Şti. Alaplı İlçesi tarafından ise Alaplı Geri Kazınım Sanayi ve Ticaret A.Ş.`nin yer aldığı, her iki tesiste birçok nedenden (çalışma ruhsatı, alan kullanımı, ÇED gerekli değildir kararının yanlışlığı vb.) yargıya intikal ettirilmiş dosyaların devam ettiği halde halen çalışmaların sürdüğü bildirilmiştir.

Ayrıca yine Akçakoca-Ereğli yolu kenarında Ereğli`ye 35 km mesafedeki Orbital Metal San.ve Tic.A.Ş. adına kiralanan kapalı bir alanda Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Tesis kodu ile bir başka tesisin daha kurulduğu, Proje Tanıtım Dosyasına göre 120 bin ton/yıl Tehlikeli (atık baskı tonerleri, ambalajları temizleme bezleri, filtre malzemeleri, yağ filtreleri, metal atıkları, endüstriyel atık suyun biyolojik kaynaklı tehlikeleri maddeler içeren çamurlar, yağ içerikli atıklar) ve 12 bin ton/yıl tehlikesiz toplam 132 bin ton atığın (ağırlıklı olarak çüruf) işleneceği belirtilmiştir.

Ereğli Çevre Platformu tarafından bölgeye geri dönülemez çevresel zararlar verme riski yüksek olan bu tesislerin TMMOB bünyesinde oluşturulacak uzman bir ekip tarafından incelenmesi, tesislerin çevre ve halk sağlığı açısından değerlendirilmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu ile beraber yürütülecek çalışmalara ilişkin oluşturulan TMMOB Komisyonunda  yer almak isteyen Oda temsilcilerinin Birliğimize bildirilmesi talebi iletilmiştir.

               Talebin birimlerimize iletilerek,  TMMOB Komisyonunda yer alabilecek yetkin üyelerimizin belirlenerek Oda Genel Merkezimize iletilmesinin istenilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

 

Karar: 446

Odamız tarafından verilen LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür , Dolum Tesisi, Taşıt Dolum Personeli eğitmen saatlik ücretlerinin 65 TL/saat olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

 

Karar: 447

SÜMER kapsamında Odamız tarafından verilen eğitimlerin 2022 yılı için güncellenmesi maksadıyla Birimlerimizden görüş ve önerilerinin talep edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Karar: 448

ISO 9001:2015 standardı kapsamında Belgelendirme hizmeti alımı için alınan üç teklif değerlendirilerek en uygun teklifi veren BUREAU VERİTAS Gözetim Hizmetlerinden hizmet alımı yapılmasına,  23.250 TL ödeme gerçekleştirilmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir.

Karar: 449

Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında SÜMER yönergesinin güncellenmesi üzerine SÜMER eğitim prosedürü başlığıyla uygulamaya alınmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir.

 

18.04.2022 00:00
Okunma Sayısı: 288