TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
2015 GENEL ÜYE TOPLANTISI VE YENİYIL KOKTEYLİ

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Mert Güvenç, ÇMO Ankara Şube‘nin gerçekleştirdiği genel üye toplantısında, ‘2015 gibi lanet bir yılı geride bırakmamıza biraz olsun yararı olacak bu etkinliği için Ankara Şube‘ye teşekkür ederim‘ dedi.

ÇMO Ankara Şube‘nin yılda bir düzenlediği genel üye toplantısı, Şube Başkanı Baycan Taşdelen‘in açılış konuşmasıyla başladı. Taşdelen Şubenin yapmış olduğu çalışmaların bir kısmından bahsederken emeği geçen Şube Yönetim Kurulu Üyelerine ve her zaman desteğini esirgemeyen Genel Merkez Yönetim Kuruluna teşekkür etti. Konuşmanın ardından Şube Sekreteri Yeşim Bek, son iki yılda şube olarak yaptıkları çalışmaları içeren bir sunum yaptı. Bek, sunumun bitiminde üyelerin soru ve eleştirilerini almak istediklerini kaydetti. İlk sözü alan ÇESAM Başkanı Baran Bozoğlu, her genel kurul öncesinde yaptıkları gibi son günlerde yine iş yeri ziyaretleri ve üye toplantıları yaptıklarını anlattı. ‘Eleştiri, işimizi geliştirebilmek için önemlidir‘ diyen Bozoğlu şunları söyledi:

 ‘Çoğu zaman kendimizi yalnız hissediyoruz. O nedenle bütün arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın bu gibi etkinliklere katılmasını bekliyoruz. ÇMO‘yu yalnız bırakmamamız gerekiyor. Yaptığımız ziyaretlerde yapılan eleştirileri not aldım. Bunlardan bir tanesi çevre mühendislerinin hakları için mücadele edilmediğiydi. ÇMO bu konuda 5 yıldır büyük bir mücadele veriyor. Elinizdeki broşürde bu konuda ne zaman ne yapıldı hepsi yazıyor. Lütfen okuyun ve okutun. ÇMO, çevre kanunu için mücadele verdi. Birçok büyük kazanımlar elde etti. Edilmeye de devam edecek. Mesleğimizin itibarını, bilinirliğini artırmak, meslek onurumuzu korumak için çok çalıştık. Toplumda ve bakanlık düzeyindeki algıyı değiştirebilmek için basında çok daha fazla yer almamız, mesleğimizin önemini göstermemiz gerekiyordu. Yaptık. Gürültü, çevre kirliliği, sel felaketi, maden kazası vb gibi konularda çevre mühendislerinin de söz sahibi olduğu anlaşıldı, artık bu ve benzer konularda basın bizi muhatap alıyor.‘

Toplantıda söz alan ÇMO Başkanı Mert Güvenç‘ de yapılan eleştirileri not aldıklarını kaydederek,  ‘Önümüzdeki dönemde bütün bu eleştirileri değerlendireceğiz. Yapılaması gerekenleri önümüzdeki dönemde yönetim kurulundaki arkadaşlarımız yapacaktır‘ dedi.

 ‘2015 gibi lanet bir yılı geride bırakmak için gün sayıyoruz. Kan, gözyaşı, seçimler nedeniyle oldukça bunaldık. Bu zor, acılı ve kötü günleri geride bırakmak için gün sayıyoruz. Ankara Şube‘ye bu günleri geride bırakmamızda yararı olacak bu etkinliği için teşekkür ederim. Bu ana kadar anlatılanları ve eleştirileri konuştuk dinledik. Şimdi konuşmamızı daha samimi ortama taşıyalım, kokteylimize geçelim ve yüz yüze sohbete devam edelim.‘

ÇMO Başkanı‘nın davetiyle geçilen yeniyıl kutlamasında katılımcılar görüş ve önerilerini iletmeyi sürdürdü. Toplantıda ayrıca, Ankara Şube Saymanı İklim Yiğit, Meslek Yılına Saygı Ödül Törenine Katılamayan, Oda‘nın en eski üyelerinden Şinasi Herdem‘e 30. yıl plaketini taktim etti.

Ankara Barosu salonunda 23 Aralık Çarşamba akşamı düzenlenen etkinliğe, ÇMO kurucularından ve TMMOB‘un toplumcu Başkanı Teoman Öztürk‘ün kızı Aslı Öztürk, eski ÇMO Başkanı Cihan Dündar, Ankara İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden Adem Karacif, Cemil Yıldırım ve Serkan Tepebaşı, Bakanlık çalışanları ile çok sayıda çevre mühendisi katıldı. 

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ 
8.DÖNEM YÖNETİM KURULU

25.12.2015 00:00
Okunma Sayısı: 333
Fotoğraf Galerisi