TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
TMMOB
Çevre Mühendisleri Odası
12.05.2022 tarihinde Aziz Bayraktar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde iklim Krizi konulu söyleşi gerçekleştirildi

12.05.2022 tarihinde Aziz Bayraktar Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde iklim Krizi konulu söyleşi meslektaşımız ve şube teknik personelimiz Sedat Durel`in katılımı ile gerçekleştirildi.

Sekiz sınıfın iki ayrı oturumla katıldığı söyleşide Küresel İklim Krizi`nin ne olduğu, Seragazı Etkisi, Dünyanın ortalama sıcaklığındaki değişim, Atmosferdeki ortalama karbondioksit oranı, Su seviyesinin yükselmesinin İstanbul da ne gibi etkilerinin olacağı konuşuldu.

Öğrencilerin katkı ve soruları en fazla yutak alanları, deniz kirliliğinin iklim krizine etkileri, su havzalarının korunması, eğitim sistemi ile çevre bilinci/mücadelesinin ne şekilde birleştirilebileceği doğrultusunda oldu. Öğrencilerin yanı sıra oturumlara katılan öğretmenler de okullarında hali hazırda ayrıştırdıkları elektronik atıklar, pil vb. atıkların hangi kurumlara ve ne şekilde teslime edebilecekleri, kumbaraları nereden edinebilecekleri doğrultusunda sorular sorup deneyimlerini aktardılar. Her iki oturum da bir saatten ibaret olmak üzere sunum ve öğrencilerin soru ve katkıları ile sonlandı.

Bir kez daha Sedat DUREL`e ve etkinlik için bizi davet eden Aziz Bayraktar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Sevgi EŞSİZ ŞENYUVA ve matematik öğretmeni Filiz UZUN`a teşekkür ederiz.

 

12.05.2022 00:00
Okunma Sayısı: 167
Fotoğraf Galerisi